NSB El 18

Jeg har startet med et nytt lokomotiv som modelleres på fritiden. Med denne modellen utforsker jeg også noen teknikker jeg aldri har brukt før, med catmull-clark subdivisions og edge weights (creasing i Maya).

Tanken er å få lagd en rendermodell og en low poly spillmodell i tre varianter: klassisk rød, grå, og grå med foto på siden.

 

el18

Jobb i studio

Jeg har fått jobb hos Qvisten Animation, og vil gjøre det jeg liker best i et team med mange flinke artister!

 

Siste oppgave er levert

Oppgaven er levert – og du kan se både oppgaven og breakdown her.

Les rapporten som er vedlagt innleveringen (PDF)

 

VFX-oppgave

Vi ble satt i grupper hvor vi skulle samarbeide om trailer til en fiksjonell film. Vi delegerte oppgaver til hver enkelt på gruppen.

Jeg har gjort alt til klippet; opptak, tracking, fracture sim, fluid sim, shade/render og comp.
Fracture sim kunne jeg tenkt meg å hatt mer tid på, men av erfaring tar shading og render mye tid – så jeg måtte kutte på tiden til fracture simuleringen.

Klippet, samt breakdown.

Karakteranimasjon

Rett etter nyttår startet vi med en ny oppgave, hvor vi måtte gjøre modellering, rigg og animasjon av en karakter.

 

En lipsync test, satt i en mulig setting, som senere ble skrinlagt.

alien_rig

Praksis hos Qvisten

Jeg fikk mulighet til å være hos Qvisten i praksis noen uker, og ble fort paret med en maskin med Nuke, og noen titalls klipp som skulle gjennomgå feilretting og ellers andre compositing-oppgaver.

Der fikk jeg kjennskap til en langt mer avansert pipeline enn vi har vært borti på skolen, og mer kjennskap til Nuke enn det jeg kunne fra før. Spent på å se filmen ferdig på kino i løpet av høsten.

Grevlingen i taket er forøvrig veldig reell.

qvisten_ola

 

Render-prosjekt

Rett før jul hadde vi et render-prosjekt. Formålet var å vise forståelse for lyssetting, skygger, tekstur og shadere. Samtidig ville jeg også teste multipass rendering og compositing.

Jeg modellerte et lokomotiv basert på lokomotivet i Harry Potter, og en enkel stasjonsbygning.

Jeg utfordret meg selv litt ekstra denne gangen, med at lokomotivet skulle modelleres i Maya i sin helhet. Stasjonen ble modellert i LightWave, og plantene ble generert med Ivy Generator.

 

Lokomotivet ble opprinnelig også rigget i Maya som en test på å lage en mekanisk rigg, hvor jeg hadde èn kontroller for å styre hastigheten på hjulene. Riggen drev ett hjul, som igjen drev resten av drivverket som er koblet til.

Modellen ble overført til LightWave, og rigget på nytt. Rendering av geometrien gjorde jeg med Octane, og røyken ble simulert med TurbulenceFD, en plugin for LightWave. Røyken ble renderet som et eget pass i LightWaves egen rendermotor. Til slutt ble alt compet i Fusion.

Her er en oversikt over hvordan scenen ser ut i perspektiv.

Animasjonsprosjekt

Læreren har utfordret oss på å tenke på animasjonsprosjektet som skal være ferdig om et par uker.
Bla deg helt ned for å se den ferdige animasjonen!

Har i den forbindelse brukt litt tid på å finne metoder for å gjøre animasjonsprosessen så smertefri som mulig, og har endt opp med å lage et par enkle rigger med squash/stretch, bend og twist.

 

Timelapse av animasjonsprosess.

Modelleringprosjekt

Vi har hatt modelleringprosjekt en ukes tid, og hatt tid til å finpusse gjennom høstferien. Jeg vippet mellom å lage Stortinget eller Nationaltheateret. Endte opp med sistnevnte.

Første dag tok jeg en liten runde med mobilen for å ta noen enkle oversiktsbilder som referanser i dag. Jeg tok senere en runde med speilrefleks for å ta nærbilder av detaljer.

Deretter gikk mye av tiden de første dagene med på å legge en plan for hvordan bygningen skulle modelleres. Jeg kan enten lage noen moduler som jeg bruker flere steder, eller modellere alt som et stort objekt. Prøvde litt på begge deler for å og se hva som ga meg mest lenger ut i prosessen.

Vinduene er bygd som selvstendige objekter og lagt inn som en mal for plassering senere, uavhengig av hvordan jeg løser modellering av vegger.

Takets grunnform er bygd med splines, og så satt sammen ved å patche sammen disse.

 

Uke 1 og 2

Oppdaterer fortløpende. Bildene ligger i kronologisk rekkefølge.

Ti dager igjen

Om ti dager braker det løs i lokalene hos Treider fagskoler. Det blir veldig spennende å treffe folk som er interessert i samme fag, og interessant å se hvilke erfaringer folk har fra før, og kan dele med hverandre.

Omskolering

Etter et tiår med forskjellige roller, arbeidsoppgaver og fagfunksjoner innen videoproduksjon, har jeg bestemt meg for å ta steget utenfor boksen.

Fra slutten av august er jeg student hos Idefagskolen, og skal gå 3D design.

Inntil videre vet jeg kun det som står på nettsiden deres – at man lærer å bruke forskjellige verktøy for å skape (eller gjenskape) miljøer i 3D.

3D er på ingen måte et nytt område for meg, men jeg har nok bare så vidt rørt overflaten innen faget. Siden 2002 har jeg brukt LightWave 3D med forskjellige plug-ins og programmer i verktøykassen. Fra høsten vil jeg få undervisning i Maya og resten av Autodesk-pakken, noe jeg er helt ukjent med, foruten at jeg hører stadig at det er «bransjestandarden».

Hovedsaklig ønsker jeg å lære mer om arkitekturvisualisering, og tenker å utforske både tradisjonelle og nyskapende metoder for presentasjon av prosjekter. I tillegg ønsker jeg å lære mer om robust håndtering av UV mapping, tekstur og ting som er rettet mot spillmotor og real-time rendering.